mandag den 3. december 2012

Opskrift på små hæklede juletræer

Jeg er rigtig vild med disse små juletræ og jeg skal helt sikkert også have lavet nogle til mig selv. Hvis bare der var flere timer i døgnet.
Jeg har brugt en nål#3 - Opskriften fundet i et krea-magasin, hjemme hos min mor ;)

Start med at lave 5 lm, der samles i en ring med en 1 km.
1. omg. Hækl 3lm, 3stgm, 3lm, 4stgm, 3lm, 4stgm, 3lm rundt i ringen og saml tilsidst omgangen med 1km i 3 lm fra omgangens begyndelse.

2. omg. Hækl 4 km, så omg. starter i lm-buen. Hækl 3lm, 3stgm, 3lm og 4stgm om lm-buen. *Hækl 1lm og i næste lm-bue hækles 4stgm, 3lm og 4stgm* Gentages omgangen rundt. Saml omgangen med 1lm og 1km i 3 lm fra begyndelsen.

3. omg. Hækl 4km, så omg. starter i lm-buen. Hækl 3lm, 3stgm, 4lm og 4 stgm om første lm-bue. *Hækl 1fm i mellemrummet efter de to næste stgm fra sidste omg. Hækl 4stgm, 4lm og 4stgm i næste lm-bue* gentages omgangen ud. Tilsidst samles omg. med 1km i 3lm fra sidste omg.
Nu laves foden på træet: vend arbejdet og hækl 2 km, så der startes i den 4 stgm fra forrige omg. Hækl 3lm og 1 stgm i de næste 3 masker.

Bryd garnet og hæft ende.

Jeg har valgt, at sætte en lille perle i toppen på nogen af mine små juletræer, men det behøver man ikke...

Skriv, hvis der er noget der ikke giver mening..

4 kommentarer:

 1. Tusind TAK for den fine detaljerede beskrivelse :) Det eneste jeg havde problemer med var stammen, men det gik ok.
  Jeg har først lige fundet din blog da jeg søgte på hæklede juletræer, så efter at have kigget mig omkring melder jeg mig som Fast læser! :)

  Hilsen
  Rikke.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke

   Velkommen til :) Det er altid rigtigt hyggeligt med nye læsere ;) Dejligt, at du kunne bruge opskriften.

   Venlig hilsen Carina

   Slet
 2. De er da for søde, de her juletræer! Dem kommer jeg helt sikker til at lave en god del af i år. :)
  Jeg har dog et lille problem med opskriften, hvor jeg tror der er en fejl: Fra stjernen i 3. omgang, forstår jeg det som om, at du skriver, at man skal hækle 4stgm, 4lm og 4stgm i hver ring af luftmasker fra omgangen før, men på de lige sider af "trekanten" skal der da kun hækles 4stgm. Så det bliver 1fm, 4stgm, 1fm, 4stgm, 4lm, 4stgm, 1fm osv. ? Giver det mening eller har jeg læst helt forkert?

  Og er det i orden hvis jeg bruger denne opskrift, på min egen blog, som et eksempel på hvad forskellen på fastmasker og kædemasker er og hvad man bruger dem til? :)

  Mvh Lærke fra LRKE.dk

  SvarSlet
 3. Har linket til din blog fra min blog legmedgarn.dk

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...